ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Úspěchy žáků v recitačních soutěžích

Wolkrův Prostějov 2017

 

Dne 13.–17. června 2017 června proběhl 60. ročník prestižní celostátní přehlídky uměleckého přednesu a divadel poezie Wolkrův Prostějov.

Tobiáš Nevřiva se stal laureátem, tj. vítězem celostátního kola v 1. kategorii za interpretaci textu Zdeňka Svěráka „Betlémské světlo“.

Vítězství v celostátní kole je mimořádný úspěch, naše škola tohoto úspěchu dosáhla vůbec poprvé!

Gratulujeme!!


Ve dnech 19. 4. - 21. 4. 2017 proběhlo v prostorách Městského divadla v Děčíně celostátní kolo recitační soutěže Memoriál Rosti Čtvrtlíka. Tobiáš Nevřiva (IV. A6) se umístil ve velké konkurenci soutěžících na 3. místě.


Přehlídka uměleckého přednesu Wolkrův Prostějov patří mezi nejprestižnější recitační soutěže u nás. Pořadateli jsou Magistrát města Prostějova, odbor školství, kultury a sportu, oddělení Duha – Kulturní klub u hradeb a NIPOS ARTAMA, ve spolupráci s Městským divadlem v Prostějově a za finanční podpory Ministerstva kultury, Olomouckého kraje a města Prostějov.         

Naši školu reprezentoval Tobiáš Nevřiva (IV. A6), který získal přímou nominaci do celostátního kola (ceny se neudělují) s textem Betlémské světlo od Z. Svěráka.


Dne 18. 3. 2017 se konalo regionální kolo recitační soutěže Memoriál Rosti Čtvrtlíka. V porotě zasedl herec Moravského divadla Olomouc Petr Kubes, jazyková korektorka Mgr. Ivana Kleinová a náměstek primátora statutárního města Olomouce PhDr. Pavel Urbášek.

V kategorii A (recitace) 1. místo získal Matěj Mičulka (III. A), 2. místo Adam Weinlich (I. B), oba postupují do celorepublikového finále, které se koná 20. až 21. dubna 2017 v Městském divadle Děčín. Do celostátního kola postupuje i Tobiáš Nevřiva (IV. A6), který se v Olomouci nemohl regionálního kola zúčastnit, soutěžil však v regionálním kole ve Vrchlabí a vybojoval pro naše gymnázium také 1. místo s postupem!!!

Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.